Note Design Studio har gjort interiören till Fine Food Kärlek och Mat i Hammarby Sjöstad. Det är ett nytt koncept som innefattar restaurang och kaffeställe med vällagade rätter, vardagsmat och bakelser.

Restaurang och kaffeställe av Note

Till projektet har Note hämtat inspiration från fotoserien misty Death Valley av Jordan Sullivan. Där har subtila skillnader och mjuka färgförändringarna av dagsljuset fångats och transformerat ett kargt ökenlandskap till en inspirerande och poetisk plats.

FineFood_07_low

Hammarby Sjöstad regleras av Stockholms stad som satt tuffa krav på samtliga byggnader, tekniska installationer, trafik och miljön i området.

FineFood_10_low

En av de stora utmaningarna var just faktumet att Fine Food är en sammanslagning av en bistro, lunchrestaurang och ett kafé. Det ska fungera lika bra att äta frukost tidigt på morgonen som att ta en öl sent på kvällen.

FineFood_11_low

Studion Note är situerad i Stockholm och därmed ständigt matad med hyperminimalistiska interiörer som ser ut som kalla slakterier. De är ofta väldigt snygga men kan sakna känsla i verkligheten. Man valde därför att basera interiören till Fast Food på det minimalistiska arvet med en lugn och mjuk miljö som har en inbjudande färgsättning.

FineFood_12_low

Kakelgolvet är specialtillverkat i ett fiskbensmönster med gråaktiga toner och är en utmärkt bas till den gröna marmoren, samt de grönaktiga och röda färgtonerna. Färgpaletten är översatt från färgvariationerna som blir av det naturliga ljuset i bergen.

FineFood_13_low

Exklusiva och naturliga material som koppar, läder, ljust askträ och grön Guatemala marmor har används genom interiören. Möber som bord, hyllor och soffor har designats speciellt till det här projektet för att ge Fine Food en unik identitet.

FineFood_14_extrabild_low

Förutom de specialdesignade möblerna har man använt den egendesignade lampan Fuse, ett golv från Mutina, lackade trästolar från Zilio Aldo och väggbelysning i koppar från Atelier Areti.

FineFood_04_low

Design: Note Design Studio
Fotografi: Note
Samarbetspartner: Lerch
Klient: Fine Food
Storlek: 200 kvm

FineFood_05_low

FineFood_06_low

FineFood_09_low

FineFood_08_low

FineFood_01_low

FineFood_17_extrabild_low

FineFood_16_extrabild_low

FineFood_Materials_low

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.