Frilansdesignern Satsuki Ohata ligger bakom dessa Fondue-tofflor, vars tillverkningsprocess liknar den för ostfondue. Skorna gjuts på foten för att åstadkomma en optimal passform.

Fondue-tofflor med optimal passform på foten

Allt man behöver göra är att doppa sina fötter i en flytande plast som sedan stelnar och formar Fondue-tofflorna. Eftersom tofflorna på bilderna är gjorda i PVC-plast, som stelnar först vid 200 – 300 grader celsius har Satsuki Ohata i det här fallet använt sig av en tillverkningsform istället för den riktiga foten.

fondue3

Dock håller han på att utveckla ett Fondue-kit för hemmatillverkning som eventuellt kommer att tillåta lägre tillverkningstemperaturer, så att vem som helst kan göra sina egna tofflor.

fondue5

Tofflorna kan användas både inomhus och utomhus, som tofflor med hälen nedfälld eller som skor ifall man vill springa. Det går också att måla och anpassa dem med färger.

fondue7

fondue8

fondue9

fondue10

fondue11

fondue13

fondue14

fondue15

fondue16

fondue17

fondue18

SatsukiOhata

foot

dip

dry

barefoot

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.