Förarlösa tunnelbanetåg kommer att verka i London 2022

Designstudion Priestmangoode har i samarbete med Transport for London (TFL) arbetat med att ta fram nästa generations tunnelbanetåg som kommer att verka i London år 2022.

Londons borgmästare Boris Johnson, presenterade de nya tågen som kommer att köras på tunnelbanelinjerna Piccadilly, Waterloo, Central och City Line.

Förarlösa tunnelbanetåg till London 2022

Tågen kommer till en början att köras bemannade, men sedan gå över till att bli fullständigt förarlösa. Man har beräknat att de nya tågen kommer att kunna hålla i cirka 40 år innan det är dags för ytterligare en förnyelse.

nytunnelbanalondon3

Varje dag görs över 24 miljoner resor med tunnelbanan i London, vilket sätter press på stadens åldrande tunnelbanesystem. Detta hoppas man kunna ändra genom att driftsätta 250 nya tåg år 2022.

nytunnelbanalondon6

De nya tågen präglas av en minimalistisk och funktionell design, som tar hänsyn och förvaltar det Brittiska transportarvet. Färgsättningen som typisk för den Engelska tunnelbanan skiftar mellan rött och grått.

nytunnelbanalondon7

Stora ändringar har gjorts för att minska handläggningstiden för tågen på station. Ingångarna har bland annat blivit bredare för att underlätta på och avstigning från station. Kapaciteten inuti vagnarna har också ökat en aning.

nytunnelbanalondon2

För att öka säkerheten på stationsplattformarna har ett system med skyddande väggar installerats, vars dörrar öppnas simultant med dörrarna på tunnelbanetågen.

nytunnelbanalondon4

Inuti tågen visar nyheter och information om tunnelbanan på digitala skärmar ovanför passagerarnas huvuden. Man har även uppdaterat systemet som kontrollerar flödet och kylningen av luften.

nytunnelbanalondon5

Fler berättelser
Arrhov Frick Arkitektkontor
Arrhov Frick ritar minimalistiskt hus med sex väggar i Nacka

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.