Förgyllda United Nude Skor 3D-printas av Francis Bitonti

Francis Bitonti Studio i New York har i ett samarbete med United Nude och 3D-systems lyckats ta fram ett par förgyllda United Nude Skor som tillverkas med hjälp av 3D-skrivare.

förgyllda United Nude Skor 3D-printas för United Nude

Varje sko i kollektionen ”Mutatio” är helt unik och tillverkas med en algoritm som utvecklats av designstudion. Tanken har aldrig varit att göra någonting anpassningsbart, utan istället se produkten som en algoritm. Man har en dator som genererar ett unikt mönster för varje sko med en algoritm som kontrollerar formerna i den digitala modellen.

Skorna tillverkas genom att blanda gamla och nya tillverkningstekniker. Ovansidan på dessa United Nude skor är gjord i läder, medan sulan skrivs ut med 3D-skrivare. Det blir därmed ett unikt resultat för varje sko som tillverkas. Till skillnad från andra skomodeller så har United Nude valt att tillverka sulan i 18-karats guld.

Längst bak på skorna sitter en blixtlås i lädret som förenklar av- och på-tagningsprocessen. Den onekligen udda kollektionen planeras släppas i butik till hösten 2015.

united-nude-3

Fler berättelser
BIG utvecklar ny skyskrapa – Telus Sky i Calgary

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.