Stockholmsbaserade designstudion Form Us With Love har utvecklat ett nytt sortiment akustiska paneler åt det Svenska företaget Baux. Det nya sortimentet presenterades under Stockholm Furniture Fair 2015.

BAUX akustiska paneler

Det nya sortimentet består av fem mönster i 22 stycken färger som hämtats från det skandinaviska landskapet. De nya panelerna är också något större än tidigare, där varje panel är 116 x 53 cm i storlek. Efter lanseringen 2013 har de installerats världen över, bland annat på kontor som Google och Stella McCartney.

BAUX-Acoustic-Panels-LectureHall

Tillverkningen är helt avfallsfri och sker i Småland genom att kombinera trä, cement och vatten. Träullen hämtas från granar som växer i närheten av fabriken. Fördelarna med Baux akustiska paneler är att de ger en naturlig isolering, samt en fuktreglerande och ljuddämpande effekt.

BAUX-Acoustic-Panels-Floors

– Den akustiska panelkollektionen inspirerar oss att till att skapa storskaliga holistiska interiörer. Genom att använda stora mönster, kan vi integrera tomma väggar och öppna upp planerade utrymmen på ett praktiskt och känslomässigt sätt, säger Form Us With Love.

BAUX-Acoustic-Panels-Space

BAUX-Acoustic-Panels-Hall

BAUX-Acoustic-Panels-Corridor

BAUX-Acoustic-Panels-BigHall

BAUX-Acoustic-Panels-EventSpace

BAUX-Acoustic-Panels-Museum

BAUX-Acoustic-Panels-Reception

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.