Form us with love

Form Us With Love gestaltar Greenhouse 2016

Inför Stockholm Furniture & Light Fair 2016 har uppdraget att gestalta Greenhouse gått till Stockholmsbaserade designstudion Form Us With Love. Greenhouse är den hall där unga oetablerade formgivare får chansen att visa upp sina talanger och uppfylla sina drömmar.

”Vi är glada och stolta över uppdraget att gestalta Greenhouse. Det känns lite extra roligt eftersom det var 10 år sedan vi själva var Greenhouseutställare”, säger John Löfgren på Form Us With Love.

Förhoppningen är att kunna bidra med den erfarenheter man samlat på sig under alla år i branschen. Med detta hoppas man kunna ta fram ett koncept som är relevant och praktiskt för unga, oetablerade formgivare.

”En av de viktigaste komponenterna i att skapa meningsfulla produkter är att ha en relation till många olika specialister. Vi vill lyfta fram denna dialog genom att skapa en plattform som främjar såväl direkt relationsbyggande som strategiska möten under mer progressiva omständigheter. Vi tror att det är just den här typen av möten som kan vara en språngbräda till att lyckas i början av en designkarriär”, menar Jonas Petterson, Form Us With Love.

Varje år bjuds designskolor och formgivare från hela världen in att söka till Greenhouse. En jury avgör sedan vilka projekt som får chansen att vara med. Juryn inför Furniture Fair 2016 består av designerna Christian Halleröd, Gabriella Gustafson och Jens Fager samt designjournalisten Susanne Helgerån.

Fler berättelser
Igor Sirotov skapar huset Yt 9 i Kiev’s förort

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.