Första 3D-utskrivna kuvertväskan från Maison 203

Armure är namnet på den första 3D-utskrivna kuvertväskan formgiven av Odo Fioravanti för Maison 203. Väskan kommer att visas för första gången under Maison et Objet 2015 i Paris.

Armure kuvertväskan för den moderna kvinnan

Kuvertväskans design är en blandning av geometriska och organiska former som kommer från en observation av naturen. En stor del av inspirationen kommer från detaljerna av blommor och frukter.

Armure_4

Bakgrunden till projektet är en botanisk undersökning, eller närmare bestämt en studie av cypress-frukt. Det är små sfäriska kottar som kännetecknas av utstickande fjäll omgivna med smala mellanrum. Fjällen ger intrycket av ett pansarliknande träskal som nästan svävar omkring  frukten. Det var detta som ledde till idén att låta rundade former omsluta en inre volym.

Armure_3

Fördelen med pansarskalet är att den magnetiska öppningen till väskan göms undan. Det är en liten mogen frukt som har konverterats till en estetisk accessoar för kvinnor. Kuvertväskan är gjord av sintrad nylon och finns tillgänglig i färgerna bordeaux, night blue, nude och black.

Armure_11

Fler berättelser
Cykelaktivister bygger bilskelett för att protestera mot bilar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.