Foster + Partners föreslår upphöjda cykelbanor i London

SkyCycle är ett konceptförslag på ett nätverk av upphöjda, bilfria cykelbanor ovanför järnvägen i London av Brittiska arkitektfirman Foster + Partners.

foster-partners-london-upphöjda-cykelbanor

Denna cykelutopi ska sträcka sig 220 km, innefatta över 200 på/av-farter och följa de existerande järnvägsspåren i staden. Förutom arkitektfirman Foster + Partners står landskapsarkitekten Exterior Architecture och transportkonsulterna Space Syntax bakom förslaget.

Tillsammans har man räknat ut att varje bana kan ta upp till 12000 cyklister per timma, vilket skulle förbättra restiden i London med en halvtimma. Fördelen med förslaget om det blir godkänt är att man skulle kunna avlasta det redan överbelastade trafiknätverket och erbjuda en säker transportväg, bortom biltrafiken för tusentals pendlare.

I november 2013 dog 6 cyklister under två veckor i London och det har inneburit att 1 av 5 slutat ta cykeln till jobbet, enligt en undersökning av BBC News. Enligt designerna blir det också billigare att bygga dessa upphöjda cykelbanor än att att bygga nya vägar och borra dyra tunnlar. Det skulle ta 20 år att färdigställa banorna, men de hade vägt upp för befolkningsmängden som planerar öka med 12% under nästa årtionde.

SkyCycle_Space_Syntax

Fler berättelser
Hem nära Geneva-sjön smälter in bland båthusen

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.