Bordet Bowl

Fyra nominerade möbler till Guldstolen 2015

Den 19 november avgörs det vem som kammar hem Guldstolen 2015. Priset som delas ut av Sveriges Arkitekter på arkitekturgalan, går antingen till en svensk nyligen färdigställd möbel som satts i massproduktion eller till en högklassig inredning.

Guldstolen 2015
Stolen Madonna

Kravet är att den vinnande möbeln ska ha ett högt konstnärligt eller innovativt värde, samt erbjuda användaren komfort och funktionalitet. Ett ytterligare krav är att möbeln måste ha en väl genomtänkt teknisk konstruktion.

De nominerade bidragen för Guldstolen 2015 är två stolar, ett bord och ett flexibelt kökssystem som kan förflyttas på skenor.

Guldstolen 2015 nominerad möbel
Unna Chair

Stolen ”Unna Chair” är designad av Monica Förster och producerad av Zanat. Mjuka former i kombination med sniderier på ryggen, ger möbeln en tydlig identitet. Den andra stolen som heter Madonna är formgiven av David Ericsson och producerad av Gärsnäs. Madonna har en tydlig konstruktion med ett funktionellt och vackert infäste för ryggen.

Bordet Bowl av Andreas Engesvik tillverkas av möbelföretaget Fogia. Det har en flexibel design med en nedsänkt bordsyta som kan användas till förvaring eller avställning.

Sista bidraget heter Railway Kitchen och produceras av Buchs and Spurs. Det är designat av trion Michael Pietsch, Helena Wendt och Christer Roheden som ett flexibelt upphängningssystem för köket.

guldstolen2015-3
Railway Kitchen
Fler berättelser
Personer genomborrade med geometriska balkar av Aakash Nihalani

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.