Galgar med nedsänkt hals tar mindre plats i garderoben

Idén Higher Hangers föddes ur frustration då studenten Drew Cleaver upplevde att garderoben i studentrummet inte riktigt räckte till. Klädesplagg som hänger på galgar tar upp väldigt mycket plats i onödan.

Kläder på galgar tar upp för mycket plats

Efter att ha undersökt och jämfört med traditionella galgar, upptäckte Drew Cleaver att dessa tar upp vertikalt utrymme i onödan utan anledning. Det är en bortglömd produkt som sett lika dan ut under väldigt lång tid.

Han såg ett problem som många inte varit medvetna om förrän nu, nämligen att det finns ett stort outnyttjat utrymme mellan galgarna och stången som sitter i garderoben.

Higher Hangers

Målsättningen för Drew Cleaver har varit att designa en smart lösning, utan att påverka garderobens utseende eller ändra layouten på något sätt. Tanken i projektet har varit att titta på de traditionella galgar och sedan designa om dem på ett sätt så att kläderna hänger högre.

Resultatet är produkten Higher Hanger, som kan spara utrymme motsvarande 48 skokartonger eller 7 handresväskor. Just nu söker Drew Cleaver finansiering till projektet med en crowdfunding-kampanj på Kickstarter.

higherhanger-5

Fler berättelser
Epson Paperlab är världens första papperstillverkningsmaskin för kontorsbruk

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.