Game of Thrones öppningssekvens återskapas med 7600 pappersdelar

Italienska företaget Moleskine är arvtagare till den legendariska anteckningsboken som används av kända konstnärer, författare och historieberättare. Tillsammans med Milano-baserade animationsstudion Dadomani har man nu skapat en video, inspirerad av öppningssekvensen till HBO’s populära tv-serie, Game of Thrones.

Game of Thrones i papper

Moleskine och HBO har gått ihop för att skapa en Game of Thrones-inspirerad kollektion med anteckningsböcker i begränsad upplaga. Man har också filmat ett videoklipp med öppningssekvensen till Game of Thrones som innehåller fästningen i King’s Landing, gjord av papper.

Games-of-Thrones_video (3)

I bakgrunden spelas intromusiken till tv-serien, samtidigt som kameran rör sig över fästningen och kugghjul börjar snurra. Fästningen fälls ihop del för del och kameran zoomar ut, för att avslöja att hela videoklippet har utspelat sig i anteckningsboken från Moleskine.

Games-of-Thrones_video (4)

Kollektionen innefattar fyra stycken tematiska anteckningsböcker med tidigare outgivet material, skapat av grafiska designern Levente Szabò. Det är tryck med symboliska referenser till de tre dominanta familjerna, Stark, Lannister och Targaryen. Även en unik samlingsutgåva som avbildar järntronen.

Games-of-Thrones_video (6)

Fler berättelser
Såmaskin planterar blommor mot miljöförstörelse

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.