Geometriska djurskulpturer i papper av Wolfram Kampffmeyer

Tyska konstnären Wolfram Kampffmeyer har med hjälp av papper skapat geometriska djurskulpturer, som ska efterlikna tredimensionella datormodeller.

Geometriska djurskulpturer

Wolfram Kampffmeyer har tidigare studerat datoranimation på Filmakademie Baden-Wuerttemberg i Ludwigsburg, Tyskland. Nu sysslar han med att skapa tredimensionella modeller i datorn i form av djur som han sedan bygger med papper.

papperskulpturerwk4

– Sitter man varje dag framför datorn och tittar på virtuella modeller, så börjar man önska att det gick att hålla dem i sina händer, säger Wolfram Kampffmeyer.

papperskulpturerwk6

Tanken är att Wolframs djurskulpturer ska efterlikna utseendet av de tredimensionella modeller på datorskärmen. Skulpturerna har därmed kvar det ”pixlade” geometriska rutnätet som ger dem ett lågupplöst utseende.

papperskulpturerwk5

Wolfram Kampffmeyer har skapat en stor variation av djurskulpturer, geometriska former, lamp-fixturer och vykort. Samtliga produkter är tillverkade av papper och skickas i form av gör-det-själv-kit, som måste monteras ihop av köparen själv.

Monteringstiderna skiljer sig för Wolfram Kampffmeyer’s papperskulpturer, eftersom de skiljer sig i komplexitet och storlek. Det krävs också en viss erfarenhet för att kunna montera dem snabbt. En komplex skulptur som en älg eller enhörning kan ta upp mot 12 timmar att sätta ihop.

papperskulpturerwk7

Samtliga skulpturer skickas med en adhesiv hängare som påminner om ett frimärke med en liten metallkrok. Det är bara att blötlägga frimärkena och pressa skulpturerna mot väggen för att få dem att sitta kvar.

papperskulpturerwk3

Mer information om konstnären hittas på Facebook. Pappersskulpturerna finns tillgängliga på Etsy.

papperskulpturerwk2

Fler berättelser
Nissan kontorsstolar med automatisk parkering
Nissan utvecklar kontorsstolar med automatisk parkering

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.