Gigantiska tändstickor ställs ut i Matchstick Men

Konstnären Wolfgang Stiller från Berlin, har skapat den här utställningen med gigantiska tändstickor, som går under namnet ”Matchstick Men”.

gigantiska tändstickor
Foto © Achim Kukulies

Idén till Konstverket uppkom eftersom Wolfgang hade överbliven rekvisita från en gammal filminspelning i Kina, i sin studio. Det var ett antal gjutna huvuden och bambupinnar. Dessa objekt kombinerades sedan ihop, vilket slutade med att huvudena hamnade på toppen av pinnarna. Bambupinnarna var dock för tunna för att orka hålla huvudena, och därför byttes de ut mot ett starkare träslag. Resultatet blev utställningen Matchstick Men.

Tändstickor från utställningen Matchstick Men
Foto © Achim Kukulies

Wolfgang Stiller brukar ofta påbörja sina projekt på samma sätt. Antingen experimenterar han med olika material eller så börjar han med en idé, som sedan visualiseras. I det här specifika fallet skapades en hel utställning kring tändstickorna, tillsammans med stora tändsticksaskar.

matchstickmen13
Foto © Achim Kukulies

Projektet kan tolkas på flera olika sätt: De brända huvudena på tändstickorna kan liknas vid utbrända människor, eller så kan hela utställningen tolkas som ett slagfält av tändstickor. Samtliga huvuden föreställer Kinesiska människor, vilket kan det tolkas som en pik mot deras regering. Wolfgang Stiller vill inte att det ska finnas något korrekt sätt att tolka hans konst på, utan alla är välkomna att komma upp med sin egen tolkning. Fotografierna är tagna av Achim Kukulies.

matchstickmen12
Foto © Achim Kukulies
Brända huvuden kors och tvärs i konstutställningen
Foto © Achim Kukulies
W.S. 08
Foto © Achim Kukulies
W.S. 06
Foto © Achim Kukulies
Fler berättelser
Hund med vanskapta tassar kan springa med 3d-utskrivna ben

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.