Schweiziska designfirman BERNHARD | BURKARD har tagit fram Girafflampan, som nu visas för första gången på Salone Satellite i Milano.

Girafflampan med utfällbar hals

Inspirationen till lampan kommer ifrån Giraffens utseende och det märker man på den krökta sax-formade halsen. Detta framgår tydligt i både funktionen och det ikoniska utseendet. Med hjälp av en spak, så kan lampans huvud resas genom att veckla ut den saxade halsen. Denna tekniska innovation gör den flexibel och mycket anpassningsbar i alla situationer.

GIRAFFE_2

Lampan kan användas till både läslampa eller som punktbelysning. Sax-funktionen har funnits på lampor ända sedan förra sekelskiftet, fast då från företag som B.A.G. eller Belmag. Den moderna utformningen av en fristående lampa med träben ger Girafflampan en mycket unik nisch.

GIRAFFE_3

Kombinationen av de funktionella delarna som är tillverkade av metall och trä bidrar med en industriell känsla tex till ett modernt vardagsrum. Huvudet och halsen på lampan är tillverkade i aluminium och stål, som behandlats med en svart färg. Träbenen görs för hand av träslaget ask.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.