Cirkelformad brygga
Bild: Aarhus I Billeder

Gjøde & Povlsgaard Arkitekter ritar cirkelformad brygga i Danmark

Inför utställningen ”Sculpture by the Sea 2015” i Århus, har Danska arkitektkontoret Gjøde & Povlsgaard skapat en cirkelformad brygga med namnet ”Infinite Bridge”.

Cirkelformad brygga i Århus
Bild: Aarhus I Billeder

Syftet med skulpturen är att människor ska få chansen att uppleva det magnifika landskapet kring viken och göra dem medvetna om kopplingen till Århus.

Bild: Aarhus I Billeder
Bild: Aarhus I Billeder

De som vistas på bron upplever ett ständigt föränderligt landskap i panoramavy. Samtidigt blir det en naturlig plats för social interaktion med andra människor som är med om samma upplevelse.

Bryggan från sidan
© Gjøde & Povlsgaard Arkitekter

Bryggan har en total diameter på 60 meter och ligger halvt på land och halvt i vatten. Den består utav 60 stycken identiska trästycken, monterade på stålstänger nedstuckna i havsbottnen. Tidvatten gör att höjdskillnaden från bryggans däck till vattenytan kan variera mellan en och två meter.

infinitebridge4
Bild: danskebilleder.dk

Förutom att bryggan erbjuder en fantastisk panoramavy, så återkopplar den även till platsens historia. En gång i tiden fanns där en pir som människor från stan brukade anlända till med ångbåt. På kullen ligger en populär paviljong med flera terrasser, en danssal och en restaurang.

infinitebridge3
Bild: danskebilleder.dk
Fler berättelser
mobilt hem
Mobilt hem i gammal skolbuss av Hank Butitta

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.