Google självkörande bil är redo att ge sig ut i trafiken
Bild: Google

Google’s självkörande bil är nu redo att ge sig ut i trafiken

Den självkörande bilen som teknikjätten Google visade upp i maj 2014 utan varken ratt eller gaspedal, är nu redo att ge sig ut i den riktiga trafiken. Under den senaste sjumånadersperioden har man utvecklat nya prototyper och genomfört ett antal designvariationer. Man har noggrant gått igenom bilens sensorer, programvara, styrning och bromsar. Resultatet är något som Google kallar för ”den första färdiga prototypen för autonom körning”.

Den senaste versionen av Google-bilen har ett utseende som är väldigt likt den version som presenterades i maj. Den nya bilen har precis som den förra en koala-liknande front med sensorer och ett roterande LIDAR-system (laser-radar) på taket. Skillnaden är att den nya modellen har fått ytterligare baklyktor, och att LIDAR-systemet nu sitter monterat direkt på taket istället för att sitta i en slags ställning.

Andra biltillverkare som Mercedes-Benz, GM, Volvo och Audi håller redan på att utveckla autonom körning. Google’s mål är att komma före, genom att introducera en självkörande bil utan pedaler eller ratt inom en 10-års period.

Fler berättelser
Cazapapeles gör dödskallar för människors lika värde

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.