Greenhouse är ett växthus för inomhusbruk av Atelier 2+

Greenhouse är en produkt skapad av designduon Atelier 2+ i Bankkok, bestående av Worapong Manupipatpong och Ada Chirakranont. Det är ett växthus för inomhusbruk som gör plats i hemmet för den omgivande naturen.

Efter att ha avslutat studierna vid Konstfack och sedan återvänt till Thailand, var det relationen till naturen och att alltid ha den nära inpå som var mest minnesvärt efter åren i Stockholm.

Greenhouse_detail

– Greenhouse är sprungen ur vår Sverigevistelse. När vi bodde i Stockholm kände vi ett behov av att komma nära naturen och för oss handlar det om att släppa in naturen som omger oss innanför dörren, berättar Worapong Manupipatpong.

Växthuset är på gränsen mellan design, arkitektur och konst. Produkten är formad efter det Svenska byggnadsarvet med samma arkitektoniska form som ett typiskt Svenskt hus, byggt för att skydda mot väder och vind. Med Greenhouse har man dock tänkt tvärt om, genom att istället innesluta grönskan i huset.

Greenhouse front

– Jag gillade den direkt och tyckte att den var väldigt skandinavisk i sin arkitektur, säger Anders Färdig, VD för Stockholm Design House.

Greenhouse är en nyhet för 2016 från Stockholm Design House och kan köpas med eller utan ställning beroende på användningsområdet. Växthuset tillverkas i ask, med rutor av härdat glas och en plantlåda av galvaniserad plåt. Just nu visas den i Stockholm Design House monter på Stockholm Furniture Fair fram tills 13 februari.

Ada_working_with_moss

Det är oklart om produkten kan inkluderas i kategorin möbler, formgivarna väljer istället att kalla det för en skulptur. Det är ett designobjekt med konstnärliga ambitioner som förbättrar livsstilen i hemmet eller den offentliga miljön.

Greenhouse_side_front_iso

Fler berättelser
YO! Home: Konvertibelt bostadskoncept för innerstaden

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.