Haga bageri
Bild: Oscar Målevik

Haga Tårtcompani & Bageri integrerar Falu Rödfärg i interiören

För ungefär ett och ett halvt år sedan öppnade Haga Tårtcompani & Bageri på Torsgatan 75 i Vasastan. Då hade grundarna Oscar Målevik och Anna Cardelius aldrig kunnat föreställa sig att Hagas klassiska tårtor med en modern twist, skulle bli ett vinnarkoncept.

Haga Tårtcompani & Bageri på Kungsholmen
Bild: Oscar Målevik

I slutet av september öppnade Haga sitt andra bageri på Fleminggatan 107 på Kungsholmen. Bageriet på Kungsholmen bygger på samma principer som det i Vasastan. Allt bakas på plats och kunderna har insyn i bageriet från butiken.

hagatbageri3
Bild: Oscar Målevik

”Vi bestämde oss redan från början att vi ville baka på plats även på Kungsholmen. Vi vill inte bli ännu en opersonlig kedja och ett hål i väggen. Våra kunder uppskattar att det doftar nybakat när de kommer in i butiken”, säger Oscar Målevik.

hagatbageri2
Bild: Oscar Målevik

Inredningen går i samma stil som på Torsgatan. Den är klassisk med en modern twist, precis som Hagas tårtor. I butiken kombineras en ljusröd ton av Falu Rödfärg med carraramarmor, mässing och Josef Frank. Den ljusröda falufärgen har blivit en utmärkande faktor för Hagas bagerier.

hagatbageri1
Bild: Oscar Målevik
Fler berättelser
Yoin utvecklar solcellsdriven LED-belysning med Mooni

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.