Under juni släppte företaget Grovemade ett handgjort skrivbordsset som blandar naturliga material som vegetabiliskt garvat läder och närproducerat trä.

grovemade skrivbordsset tillverkat i naturliga material

Förutom att skapa ordning och kontinuitet på skrivbordet, ger den även användaren en förbättrad skrivbordsergonomi. De här små ändringarna kan göra att man slipper få ont i nacken, ryggen och handlederna vid längre arbetspass.

grovemade-deskcollection-3

– Vi ville skapa någonting som skilde sig från det vi tidigare gjort och detta uppnådde vi genom att blåsa liv i våra arbetsytor genom att införa naturliga material till vardagliga skrivbordstillbehör, säger Ken Tomita, grundare av Grovemade.

grovemade-deskcollection-5

I Grovemade’s skrivbordsset ingår ett skärmbord för stationära och bärbara datorer, en bricka för tangentbordet med inbyggt förvaringsutrymme, ett handledsstöd i läder, en musmatta i läder, en skrivbordslampa och ett flertal andra tillbehör inklusive linjal, blomkruka, gem och pennhållare.

grovemade-deskcollection-7

Bordet gör att datorskärmen kommer upp 10 cm, vilket leder till en förbättrad arbetsställning. Den skapar också mer skrivbordsyta, då tangentbordet kan skjutas in under skärmen när det inte används. Brickan för tangentbordet är specialdesignad för Apples produkter med ett förvaringsutrymme gömt mellan brickan och tangentbordet.

grovemade-deskcollection-6

Samtliga delar av detta skrivbordsset finns tillgängligt i mörkt och ljust lövträ. Handledsstödet och musmattan har en bas av trä som täckts med vegetabiliskt garvat läder. Mer information om produkterna hittas på Grovemade’s hemsida.

grovemade-deskcollection-2

”Ditt skrivbord reflekterar din personlighet och Grovemades team anser att vi alla bör visa upp vår bästa sida”

grovemade-deskcollection-1

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.