Handgjort träfodral för surfplattan av Simon Evertsson

Möbelsnickaren Simon Evertsson har i månader arbetat med att ta fram och förfina ett träfodral för iPad och andra surfplattor.

Handgjort träfodral av Simon Evertsson
Samtliga bilder av Simon Evertsson

Fodralet som kallas för Mjøvik skiljer sig från liknande produkter i kvalitet, eftersom det är handgjort och tillverkat i trä. Det har också ett stabilt ställ som kan användas på både jämna och ojämna underlag.

fodralsurfsimon1

– Tanken har varit att utveckla ett användbart fodral och ställ som inte gömmer iPadens dyrbara design bakom ett permanent skal. Därför fäster man inte iPaden i Mjøvik. Det är en väldigt exakt måttanpassad låda, där det enkelt går att ta ut och sätta in sin enhet, berättar Simon Evertsson.

fodralsurfsimon4

Den kommer att finnas tillgänglig i två stycken olika träslag. Det ljusbruna som visas på bilderna är tillverkat av valnöt, och så finns det även en mörkare variant i ett afrikanskt träslag som heter Wenge.

fodralsurfsimon2

Fodralet har en modern och relevant design som förvarar och skyddar surfplattan när den inte används och fungerar som ett utmärkt ställ vid behov. När man vill hålla sin enhet i handen eller fotografera är det busenkelt att ta ur den.

fodralsurfsimon5

Fler berättelser
Såmaskin planterar blommor mot miljöförstörelse

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.