Distriktsveterinären Carsten Plischke designar rullstol i Lego till en handikappad sköldpadda för att den ska få tillbaka sin rörlighet.

Rullstol till handikappad sköldpadda

Bild: Action Press – REX

När sköldpaddan ”Blade” fick problem med sina ben, bestämde sig ägaren Iris Peste för att ta med honom till distriktsveterinären Carsten Plischke för en undersökning. Blade fick det tråkiga beskedet att han inte hade förmågan att bära sin egen vikt. Veterinären bestämde sig därför att hjälpa sköldpaddan genom att göra en rullstol till den från sin sons oanvända Lego.

rullstol för sköldpadda

Bild: Action Press – REX

Den prisvärda uppfinningen utgörs av tre stycken Legohjul som fästs på sköldpaddans mage för att den ska kunna dra sig själv framåt, rapporterade den brittiska tidningen Daily Mail. Hjulen är avtagbara och fästs på smala, röda legobitar som limmats fast på sköldpaddans mage. Videon från tysktalande RuptlyTV visar hur sköldpaddan tar sig runt på veterinärkliniken.

Legot lånar Carsten Plischke tillfälligt från sin sons samling. Sköldpaddan kommer som tur är att återfå rörligheten och styrkan i sina ben efter en viss tid.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.