haymarket by scandic
Garbo-sviten

Nu öppnar Haymarket by Scandic – Lyxigt storhotell vid Hötorget

Nu öppnar Scandic ytterligare ett hotell i Stockholm och den här gången vid Hötorget. Haymarket by Scandic är ett nytt storhotell med totalt 405 rum, 16 sviter och en inredning inspirerad av 1920-talet – the roaring twenties.

PUB-huset vid Hötorget har gjorts om till en ny, spännande mötesplats där man kan äta, bo och njuta av vackra Art Déco-detaljer som restaurerats till perfektion för att kunna återge byggnadens klassiska charm.

Haymarket by Scandic är en kombination av dåtid, nutid och framtid, med tidstypiska detaljer som golv och trappräcken i trä. Mycket av inspirationen till interiören har hämtats från filmvärlden, då skådespelerskan Greta Garbo påbörjade sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i PUB-huset.

Man har lyckats åstadkomma en exklusiv känsla i både möblerna och inredningen. Det är en blandning av krom, mässing och marmor i kombination med sammet. Förutom det har man tagit fram en egen tapet, textilier, mattor, gardiner och ett överkast, för att sätta personlig prägel på rummen.

Det är inte bara hotellgäster som är välkomna till Haymarket by Scandic, utan även Stockholmarna. För att kunna tillfredsställa båda har man tagit fram tre stycken tillgängliga koncept: Restaurangen Gretas, Amerikanska brasseriet Paul’s och baren Americain med karibiska influenser.

Fler berättelser
Nasa släpper nya högupplösta bilder på ”Pillars of Creation”

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.