På den södra sidan av sjön Geneva har den Schweiziska arkitektfirman Kaufmann Widrig fått uppdraget att bygga ett nytt hem bland båthusen intill vattnet. Den lilla tomten som tidigare var en fruktträdgård är väldigt smal med en korsida som vetter mot vattnet. Utseendet är i minimalistisk stil med en matchande form och material som de närliggande båthusen.

Hus Bland Båthusen av Kaufmann Widrig Architekten.

© Georg Aerni

Namn: Bostad vid Geneva Sjön
Arkitekt: Kaufmann Widrig Architekten gmbh, Zurich
Datum: Projekt 2008, Konstruktion 2009
Samarbetspartner: Verena Jacob
Fotograf: Georg Aerni

Hem vid Geneva Sjön

© Georg Aerni

Byggnadens upplägg har utformats efter topografin, den södra sidan som är belyst av solen medan den norra har utsikten över sjön. Man har använt sig av material som tjocka stål paneler för den yttre panelen, medan insidan är täckt av timmer paneler. Eftersom byggnaden är 2 våningar stor, så har man gjort så att övervåningen också har utsikt genom samma stora fönster som nedervåningen. Allmänt så är interiören ljus och mysig tack vare de naturliga timmer panelerna som avger en varm och hemtrevlig känsla.

3317_1aerni

© Georg Aerni

Matsalen och en del av vardagsrummet syns till på bilden ovanför, allt modernt och mysigt inrett.

3318_1aerni

© Georg Aerni

3310_1aerni

© Georg Aerni

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.