Den här lilla stugan kallas för ”The Bunkie” och är ett experiment mellan arkitektur och möbeldesign av Evan Bare från 608 Design och Nathan Buhler från BLDG Workshop.

Experiment mellan arkitektur och möbeldesign

Detta är ett prefab hus där samtliga delar tillverkas i en fabrik och skickas till byggplatsen för en sista slutgiltig montering. Man har använt sig av samma teknik för att ta fram den här stugan, som vid tillverkning av möbler i plywood. Ramen är utskuren av en maskin med hög precision och kan sättas ihop ungefär som ett puzzel. Tanken med stugan var att den skulle vara praktisk och ha en interiör som är framtagen för att utnyttjas maximalt. Sängen är nedfälldbar från ena väggen med hjälp av en fyrledsmekanism, stolarna och köksbordet går lätt att hänga upp på den motstående väggen. Huset passar perfekt till att placeras i trädgården eller någonstans på en tomt och kan fungera som ett extra gästrum, studio eller som tex arbetsrum och med de stora glasfönstren så släpps gott om solljus igenom.

Experiment hus har smart interiör

En kamin har monterats i den ena väggen för att värma huset under kyliga vinterdagar. Den nedre bokhyllan kan också fungera som förvaring för ved.

1234_Jorge_View_TopLeft_SleepMode_LR02

1234_Jorge_View_BottomRight_PartyMode_LR02

1234_Jorge_View_BottomRight_NoBed_LR02

Fler bilder nedanför:

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.