Hus i Litauen har rostfärgad exteriör & stora glasytor

Det här 395 kvadratmeter stora huset i Kaunas, Litauen ritat av Studija Archispektras, har en rostfärgad exteriör med stora glasytor som reflekterar den omslutande naturen. Det som inte är av glas på exteriören är stål paneler som man låtit rosta på utsidan och därav den vackra ytan.

rostfärgad exteriör

Huset ligger magnifikt beläget mellan tallarna och den rostade fasade ger intrycket av en trä panel på långt avstånd, som smälter in med omgivningen.

husilitauen3

Såhär kan det se ut på avstånd, man har utsikt över en närliggande sjö.

husilitauen10

Sovrum med dubbelsäng i nutida stil med stora takfönster som gör att man kan ligga i sängen och beundra himlen. Hela byggnaden har en naturlig interiör, där trä och vitt blandas och bryts av med svarta metall detaljer, dvs fönsterramarna.

husilitauen13

Det finns en stor inomhus pool på bottenvåningen innesluten av de stora glas fönstren. Detta skapar en känsla av att man simmar i skogen.

husilitauen8

Ett annat sovrum med arbetsplats och fönster som går upp i taket för att maximera utsikten mot sjön.

husilitauen9

Ovanför swimmingpoolen så finns det en korridor med vy ner mot den, där det går att koppla av i någon av de sköna fåtöljerna. Rakt fram i bild har man också integrerat en spiraltrappa ner till poolen.

Fler berättelser
Renovering av traditionell kimonobutik i Kyoto

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.