Huset Hideg ligger i utkanten av historiska staden Koszeg, Ungern och är ritat av Béres Architects i ett gammalt stenbrott som inte brukats på ett länge. Fotona är tagna av Tamás Bujnovszky.

hh_120114_01-940x626

Ungerskt hus vid stenbrott

Stort fokus har lagts på att integrera stenen med trähusets element och se till att samtliga rum förses med ljus. Detta har man gjort genom att placera huset i ett backkrön 10 meter ovanför närmaste väg.

hh_120114_02-940x787

En svartlackerad träram i lärkträ täcker hela byggnaden, förutom framsidan där det finns en smal terrass med stora fönster för att ta tillvara på utsikten.

hh_120114_03-940x940

I mitten av huset delar en bred utomhuskorridor planlösningen på mitten och framhäver stenen från det bakomliggande berget. Här har man även gjort en skyddad uteplats med sittmöbler.

hh_120114_04-940x626

Insidan är helt tvärt emot utsidans svarta fasad med helvita väggar och köksluckor i kombination med ljust trä. Huset Hideg är en kombination av avancerad teknik och ekologiska lösningar med låg energikonsumtion.

hh_120114_05-940x626

Ägaren, Mr Hideg har under 3 års tid tillsammans med sin fru, byggt varenda detalj för hand i huset. Arkitekten Attila Béres upptäcktes via en artikel om talangfulla unga arkitekter i tidningen Wallpaper.

hh_120114_07-940x1410

hh_120114_08-940x626

hh_120114_09-940x626

hh_120114_10-940x1410

hh_120114_12-940x1410

hh_120114_14-940x626

hh_120114_16-940x626

hh_120114_17-940x425

hh_120114_18-940x626

hh_120114_19-940x626

hh_120114_20-940x1410

hh_120114_21-940x1171

hh_120114_22-940x1410

hh_120114_23-940x626

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.