Philippe Starck hybridcykel med elmotor
MASS Snow hybridcykel

Hybridcykel designad av Philippe Starck – anpassad för olika underlag

Nu har franska designern Philippe Starck brutit sig in på elcykel-marknaden. Tillsammans med cykelföretaget Moustache Bikes har Starck tagit fram en hybridcykel, anpassad för varierande underlag och terränger.

Hybridcyklarna avslöjades under evenemanget EuroBike i Tyskland. Utöver fyra stycken anpassade cykelmodeller, visade Moustache Bikes också upp en kollektion accessoarer som anpassats till cyklarna.

Philippe-Starck-MASS-elektrisk-cykelkollektion
MASS Mud är en hybridcykel designad för lera

Hybridcykel med elmotor

Cykelkollektionen MASS av Philippe Starck, består av fyra stycken batteridrivna elcyklar. Dessa är gjorda för fyra sorters terränger: Lera, asfalt, sand och snö. Namnet MASS är en förkortning av de engelska terrängorden mud, asphalt, sand och snow.

Varje modell drivs av ett Bosch lithium-ion batteri som har en uppladdningstid på 3,5 timma och en räckvidd på ungefär 30 km. En stor del av kraften kommer fortfarande från cyklistens ben, men med elmotorn på 250 watt så kan cykeln nå hastigheter upp mot 50 km/h. Motorn har 5 olika inställningslägen: Eco, Tour, Sport, Turbo och gånghjälp.

Philippe-Starck-MASS-Bicycles-5-cykelkollektion
MASS Sand har ett anpassat sandskydd

Anpassade för olika underlag

Cyklarna säljs av företaget Starckbike, men tillverkas av Moustache Bikes. De presenterades på Eurobike Trade Fair och är anpassade för att klara av olika terrängtyper.

Exempelvis har modellerna Snow och Sand större däck för att minska risken att sjunka ner i snö och sand. Modellerna Asphalt och Mud är ganska lika till utseendet och har båda ett justerbart bakhjul. Det är bara hjulen som skiljer sig, eftersom de är anpassade för respektive underlag.

hybridcykel av Philippe Starck
MASS Asphalt med ett justerbart bakhjul
Fler berättelser
Multifunktionella lampan G/01 kombinerar cement & trä

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.