trådlös laddnings i IKEA-möbler

IKEA lanserar möbler med trådlös laddning

Svenska möbeljätten IKEA har nyligen lanserat en möbelkollektion med integrerad trådlös laddning för smartphones. Man hoppas kunna förenkla vardagen i hemmet genom att göra sängbord, skrivbord och lampor till trådlösa laddningspunkter.

Ikea möbler med trådlös laddning

– Vi har skapat smarta, trådlösa lösningar där flera funktioner kan användas samtidigt. Den unika integreringen av teknik i heminredningsprodukter gör det möjligt för våra kunder att ladda smarta telefoner samtidigt som de till exempel får ljus från lampan. Nu gör vi det möjligt för våra kunder att skapa ett vackert hem utan överflödiga sladdar, säger David Wahl, designer IKEA of Sweden i ett pressmeddelande.

ikealaddning3

Integrationen av trådlös laddning i möblerna, betyder att man inte längre behöver tänka på vart man lagt sin laddare. Tekniken bygger på ett samarbete mellan IKEA och den globala Qi-standarden, som erbjuder en tredjepartscertifiering för trådlösa laddningsprodukter. Detta innebär att mobiltelefoner med skal som stöder Qi-standarden kan utnyttja tekniken. Målsättningen är att integrera tekniken i allt fler möbler under de kommande åren.

ikealaddning4

Fler berättelser
Sekki: Oregelbundna bestick av japanska designern Nendo

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.