f9B2TqzNpGY

Immersit är en ny slags plug and play-accessoar som tillför fyrdimensionella rörelser till möblerna i vardagsrummet, vilket ger en mer djupgående spel- och tittarupplevelse.

Uppfinningen är kompatibel med de flesta sofforna och fåtöljerna som finns på marknaden. Installationen är relativt enkel. Det är bara att placera en central Immersit-enhet under en soffa och sedan placera benen på fyra stycken dosor som genererar rörelser och vibrationer.

immersit 4d rörelser

Därefter synkas den centrala enheten med exempelvis en spelkonsol eller en tv för att ge användaren en ny slags tittarupplevelse, fylld med vibrationer, explosioner, lutningar och höjningar.

För tillfället är Immersit kompatibel med Xbox One och 360, Playstation 4 och 3, samt datorer. Den går att använda till över 120 olika spel, tack vare en avancerad hård- och mjukvara som har förinstallerats i enheten.

immersit-4d-rorelser-3

Användaren har också möjlighet att ta kontroll över rörelserna på sin Immersit med en medföljande app, genom vilken det går att anpassa vissa rörelsemönster.

Än så länge befinner sig företaget i Startup-fasen, där grundaren Valentine Fage söker kapital via en crowdfunding-kampanj på Kickstarter. Förhoppningen är att man ska ha en färdig produkt till december 2016.

immersit-4d-rorelser-2

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.