Storslagen koppartrappa från Arup pressar gränserna

Det här är en modern koppartrappa utvecklad av Arup, som pressar gränserna när det gäller geometri och material.

koppartrappa från Arup

Trappan vilken täckts med perforerad koppar är en central del av det så kallade Villa Mallorca projektet i södra Spanien. Det är en imponerande skapelse som sträcker sig över tre stycken våningsplan och innefattar fast belysning.

Copper staircase 2

Trapp-projektet har pågått sedan 2010 då Arup involverades och genom en ständig dialog mellan arkitekt, entreprenör och leverantör, så har man lyckats skapa en utmanande design samt kommit fram till en lösning. De kom i ett tidigt skede på att ljuset från väggen ej var tillräckligt, då målet var både en dekorativ och funktionell belysning.

Copper staircase 1

Framtagningen av de perforerade timmer / kopparpanelerna var betydligt mer avancerad, då den krävde ett nära samarbete med tillverkarna och en rad prover. Det slutgiltiga resultatet är en pläterad, nästan 200 m² stor kompositpanel, innehållande den behandlade kopparen. Denna har sedan sammanfogats med konstruktionsvirke, där cirka 12.000 perforeringar gjorts av en vattenskärande CNC maskin. Projektet färdigställdes i samarbete med arkitektfirman STUDIO MISHIN.

Copper staircase 4

Fler berättelser
IND + Powerhouse Company vinner tävling om antenn

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.