Smycken tillverkade med 3d-skrivarteknik
Fogliolina

Innovativa smycken skapade med 3d-skrivarteknik av .bijouets

Italienska företaget .bijouets är pionjärer när det kommer till tillverkning med professionell 3d-skrivarteknik. Nyligen lanserade företaget två stycken smyckes-kollektioner producerade med 3d-skrivare: Tassel av Maria Jennifer Carew och Fogliolina av Selvaggia Armani.

bijouetssmycken4
Tassel

Tassel är inspirerad av F. Scott Fitzgerald’s roman, Tender is the Night som påbörjades 1925. Karaktärerna bestående av den unga skådespelerskan Rosemary Hoyt och supersofistikerade Nicole, skulle ha älskat dessa smycken. Kollektionen består av ett halsband, armband, örhänge och en ring som återspeglar stilen från 20-talet. Det är designern Maria Jennifer Carew som tagit fram formen på smyckena åt företaget .bijouets.

bijouetssmycken1 - 3d-skrivarteknik
Tassel

Fogliolina som är skapad av designern Selvaggia Armani har oförutsägbara, geometriska former. Smyckena har ett luftigt formspråk som påminner om den organiska och oregelbundna jugendstilen. De utgörs av sammansatta sfärer som broderats ihop till en ultralätt konstruktion.

Kollektionen är tillverkad helt i sintrad nylon i unika former, som bara går att skapa med hjälp av 3D-skrivarteknik. Det hade tex varit omöjligt att tillverka smyckena med traditionella tillverkningstekniker.

bijouetssmycken2 - 3d-skrivarteknik
Fogliolina
Fler berättelser
Vaillo+Irigaray ritar kontor till spanskt energiföretag

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.