Inside Scandinavian Design av Färg & Blanche

Färg & Blanche har på uppdrag av Stockholm Furniture Fair och TMF (Trä- & möbelföretagen), skapat utställningsmontern Inside Scandinavian Design.

stockholm_furniture_fair inside scandinavian design

– Vi ville göra en spektakulär konstruktion som omger utställningsmontern och omfamnar betraktaren, samtidigt som den pågående mässan är väl synlig, förklarar Fredrik Färg och Emma Marga Blanche.

stockholm_furniture_fair_150203_150207_024_Bjo_rn_Colliander

Utställningen består av 10 handplockade möbler som representerar den nutida skandinaviska designen och möbeltillverkningen. Samtliga möbler har sin egen historia om människorna och tillverkningsprocesserna bakom dem. Allt från platserna där de tillverkades till filosofin och arbetsmetoderna hos företagen bakom dem.

finalillustration tmf expo modell LJUS

Tanken med trästrukturen som omsluter utställningsmontern, är att skapa en känsla av att man kliver in i en stor möbel. Formen på strukturen har inspirerats av traditionella stoppade möbler med capiton-mönster. Mönstret skapas när textilen dras in med en knapp. Träkonstruktionen utgörs av 160 böjda björkfanér-delar, som sedan bearbetats i en numeriskt styrd fräs för perfekt passform. Dessa har sedan monterats ihop med fyrkantiga anslutningar, klädda i läder av Färg & Blanche.

final_atelje_guiden

Fler berättelser
ny törstig betong kan absorbera 4000 liter vatten på en minut
Ny ”törstig” betong kan absorbera 4000 liter vatten på en minut

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.