Interaktiv lampa härmar åskmoln – simulerar blixtnedslag

Richard Clarkson Studio har designat en interaktiv lampa, ”The Cloud” som härmar ett åskmoln. Med hjälp av rörelsesensorer kan lampan upptäcka personer och simulera åska och blixtnedslag efter hur de rör sig i rummet.

interaktiv lampa härmar åskmoln

Bluetooth-teknik tillåter streaming av musik genom ett kraftfullt högtalarsystem inuti lampan. Blixtarna kommer av speciella lampor, som kan byta färg på ljuset och förändra dess styrka. Det går också ställa in dem, så att de reagerar och blinkar när musik spelas.

Richard Clarkson Studio skriver att framsteg hos fysiska datorer och hårdvara för interaktionsdesign har lett till en ny typ av smarta produkter, som på senare tid har ökat i popularitet i designvärlden.

moln1

Molnet är gjort från en hyperallogen fiberfyllning av filt som monterats på ett svamphölje med högtalare och andra viktiga komponenter i sig. Samtliga funktioner styrs sedan trådlöst via en fjärrkontroll. För att bygga molnet har man själva utvecklat ett speciellt verktyg från överblivet material och fyra filtnålar.

moln2

Fler berättelser
Kalkladan vid Bungenäs av Skälsö arkitekter

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.