Nallen Walter

Interaktiv leksaksnalle med livekamera av Adobe & Acne Jr

Inför den nya releasen av Creative Cloud har Adobe och Acne Jr skapat en interaktiv leksaksnalle med inbyggd livekamera och en egen social medieplattform, för att visa evenemanget från ett helt nytt perspektiv.

Interaktiv leksaksnalle av Acne Jr och Adobe

Evenemanget Creative Meet Up genomfördes den 17 juni i Köpenhamn och samlade över 150 kreatörer från hela norden. Det var en dag fylld med presentationer, kreativa utmaningar, diskussionsforum och en genomgång av den senaste releasen av Adobe Creative Cloud. Nallen ”Walter” live-streamade hela eventet från Köpenhamn.

AdobeCC+AcneJR_Walter1

Walter är en nalle sydd i läder som innehåller väldigt mycket teknik. I det ena ögat sitter en avancerad kamera som gav internetanvändare ett unikt perspektiv över hela evenemanget. En social mediaplattform med integrerad chatt, gjorde det möjligt för tittare att kommunicera och styra Walter i lokalen.

AdobeCC+AcneJR_Walter4

– Den digitala utvecklingen och kommunikation är central i alla kreatörers liv. Samtidigt som Walter är en faktisk kommunikationskanal, så är det även ett tydligt exempel på hur en modern skapandeprocess går till och ska självklart även fungera som inspiration till alla kreatörer där ute. Gränserna för vad som går att skapa sitter bara i huvudet. Med en bra idé, en smartphone, en laptop och rätt mjukvara kan man skapa mer eller mindre vad som helst, säger Anna Rose.

AdobeCC+AcneJR_Walter9

Acne Jr består av två stycken personer, illustratören Mats Johansson och formgivaren Sofia Ekvall. Deras mål är att designa och bygga traditionella leksaker i modern tappning. Projektet har dokumenterats och finns tillgänglig i form av en kortfilm här.

AdobeCC+AcneJR_Walter10

Fler berättelser
Lampserien Aim av Ronan & Erwan Bouroullec för Flos

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.