Intrum Justitias huvudkontor av Nyréns Arkitektkontor

Intrum Justitias huvudkontor av Nyréns Arkitektkontor ligger vid Atlas Copcos industriområde i Sickla. Området har på senare år gjorts om till en modern mötesplats med kontor handel, kultur, undervisning och annan service. Gamla fabriksbyggnader har renoverats upp, samtidigt som nya byggnader har tillkommit.

IntrumJustitia1
© Jason Strong

Intrum Justitias nya huvudkontor stod färdigt våren 2012 och ligger mot Sickla industriväg samt Värmdövägen i norr. Det är 7500 kvm stort, 6 våningar högt och innesluter ett nybyggt torg, med en konstnärlig trappa i söder. Gatuplanet ockuperas av Urban Deli, med restaurang, butik och uteservering mot torget.

IntrumJustitia2
© Jason Strong

Målet har varit att skapa ett ljust, modernt kontorshus med fokus på hållbarhet. Det tar även hänsyn till Sicklas industriella arv, vilket reflekteras i husets glas- och tegelfasad. Även säkerheten har prioriterats högt p.g.a. Intrium Justitias känsliga kredithantering.

IntrumJustitia3
© Jason Strong

Byggnaden har också tilldelats en BREEAM-certifiering, vilket är ett helhetsbegrepp som innefattar byggnadens miljöavtryck. Ett ventilationsaggregat med hög återvinningsgrad mäter energin på ett flertal platser i huset för att minska miljöavtrycket.

IntrumJustitia4
© Sten Jansin

Beställare: Atrium Ljungberg
Fotografi: Jason Strong (interiör) och Sten Jansin (exteriör)
År: 2013
Arkitekt: Nyréns Arkitektkontor
Ansvariga arkitekter: Tomas Rosén och Jörgen Åström

IntrumJustitia5
© Sten Jansin
IntrumJustitia6
© Sten Jansin
IntrumJustitia7
© Sten Jansin

P:_5537059.423BREEAMModellerA-99-P100-800_121019 layout (1)

Fler berättelser
R-ID designar hur den moderna flygmåltiden serveras

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.