Apple introducerar iPhone SE med samma design som iPhone 5s

Den 21 mars presenterade Apple en ny mobiltelefon, iPhone SE, med en fyra tums retina skärm och liknande prestanda som den nuvarande modellen iPhone 6s.

Apple har tagit den ”älskade” aluminum-designen från iPhone 5s med matta fasade kanter och uppdaterat den med ett 64-bitars A9 chip som även förekommer i de två populära modellerna iPhone 6s och iPhone 6s Plus. Uppdateringen har gjort att iPhone SE blivit snabbare, fått längre batteritid och en vassare kamera med 12 megapixlar som kan filma 4k-videor.

iPhone SE har samma design som 5s

”iPhone SE är en spännande ny idé – vi började med en älskad, ikonisk design och har sedan ändrat den inifrån och ut. Resultatet är den vackraste och mest kraftfulla telefonen med fyra-tums skärm i världen,” säger Philip Schiller, Senior Vice president Worldwide Marketing på Apple.

Apple’s 64-bitars A9 chip gör att nya iPhone SE har två gånger snabbare CPU och tre gånger snabbare GPU än tidigare modellen iPhone 5s. Man har också installerat nästa generations M9-processor som gör det möjligt för användare att använda fitness-appar och funktionen ”Hey Siri” utan att behöva ta upp telefonen.

iphone-se-3

Den nya modellen kör iOS 9 från grunden och har inbyggda appar som Kartor, FaceTime, Meddelanden, Musik och Bilder. Man introducerar också en ny funktion som kallas för ”Night Shift”. Det är en klocka med geolokalisering som automatiskt justerar skärmens färger efter ljuset.

Kameran på 12 megapixlar har möjlighet att filma 4k-videor med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar. Det är också möjligt att fota panorama-bilder på upp mot 63 megapixlar.

iphone-se-4

Fler berättelser
Kulula Airline får ny grafisk profil på flygplan

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.