Aston Martin DB10 är första bilen i historien som är formgiven och tillverkad exklusivt för James Bond. Det är nu klart att bilen kommer auktioneras ut den 18 februari av auktionshuset Christie’s i London. Auktionen genomförs för att fira lanseringen av den 24:e Bond-filmen som nu släpps på Digital HD, Blue-ray och DVD.

Bilen är dock bara ett av 24 specialdesignade objekt som kommer att gå under klubban den dagen. Pengarna som auktionen inbringar, skänker man till välgörenhetsorganisationen Läkare utan gränser.

James Bond's Aston Martin DB10

James Bond’s DB10 har en stor V8-motor på 4,7 liter, vilket ger den en toppfart på över 300 km/h. Bilen har en kaross utav kolfiber och en handgjord interiör som blandar exklusiva lädersorter, aluminum och kolfiber.

Det finns enbart 10 tillverkade exemplar av DB10 i världen. Varje exemplar av den skräddarsydda sportbilen har tillverkats för hand av ingenjörer, designers och skickliga hantverkare i Aston Martin’s högkvarter i Gaydon, England.

astonmartindb10-3

Christie’s förväntar sig att bilen kommer att inbringa någonstans mellan 12 och 18 MSEK, eftersom det är första gången som en Bond-bil säljs officiellt på auktion. Man har låtit tillverka en digital skanning av av hela bilen, för att i framtiden kunna försäkra sig om att den är äkta.

Utöver Aston Martin DB10, kommer kommer James Bond’s officiella klocka (Omega Seamaster 300), datorn som användes av Q och ett par solglasögon från Tom Ford (som bars av Daniel Craig i filmen) att säljas.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.