Japanskt flygbolag klär in Dreamliner i Star Wars-tema

All Nippon Airways (ANA) är ett Japanskt flygbolag som nu har klätt in ett av sina nya flygplan i Star Wars-tema. Det var under Star Wars-konventionen i Anaheim, Kalifornien, som man visade upp en 787-9 Dreamliner med R2-D2-motiv. Man har planerat att planet skall sättas i drift under hösten 2015.

Japanskt flygbolag ger Star Wars-tema till Dreamliner

Det är första gången någonsin som ett Japanskt flygbolag designar om ett av sina plan till att likna en av karaktärerna i Star Wars. Designen på flygplanet utgör starten av All Nippon Airways femåriga samarbete med Disney. R2-D2-motivet som matchar ANA’s blå logotyp, är tryckt längst med flygplanskroppen.

Under första flygturen kommer ANA’s Dreamliner bland annat att gästas av välkända Star Wars-figurer som Chewbacca, Darth Vader och flera Stormtroopers.

– Många människor associerar R2-D2 med kompetens och pålitlig service, vilket kännetecknar ANA’s femstjärniga service, säger Takashi Shiki som är vice verkställande direktör på All Nippon Airways.

star-wars-R2-D2-4

All Nippon Airways är ett Japanskt flygbolag som grundades i december 1952. Man började med att genomföra flygningar med både helikopter och passagerarplan. Idag är det Japans största flygbolag och det första någonsin att köpa en Boeing 787.

Under 2014 genomförde ANA en gigantisk flygplansorder på 40 Boeing och 30 Airbus. Ordern motsvarat totalt 106 miljarder kronor och är tänkt som en förberedelse inför OS 2020 i Tokyo.

star-wars-R2-D2-3

Fler berättelser
mänskligt kaffelock
Mänskligt kaffelock av Wooseok & Paperwolf sprider värme

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.