Kengo Kuma bakom lounge täckt med staplade träskivor

Till interiören för Shun*Shoku Lounge i Osaka, Japan har Kengo Kuma & Associates staplat träskivor i lager som täcker väggar och bildar sittytor.

SHUNSHOKU-LOUNGE-GURUNAVI-KENGO-KUMA-med-träskivor

Beställaren är det japanska företaget Gurunavi som behövde ett nytt allmänt utrymme med kafé och informationsdisk, även en plats för att anordna PR-event. Gurunavi sysslar med att sammankoppla människor med bättre restauranger i Japan.

SHUNSHOKU-LOUNGE-GURUNAVI-KENGO-KUMA-2A

Syftet med Shun*Shoku är att servera godis, smoothies, ge information om restauranger och hålla utställningar med maträtter beroende på säsong. Interiören anpassades därför av Kengo Kuma till att representera Gurunavi’s värderingar genom råa obehandlade träpaneler som staplats till funktionella utrymmen i lokalen.

SHUNSHOKU-LOUNGE-GURUNAVI-KENGO-KUMA-3

Besökare får en visuell känslan av en grotta eller ett bergspass i trä, vilket upplevs som unikt och vågat. Bilderna är tagna av Kengo Kuma & Associates.

SHUNSHOKU-LOUNGE-GURUNAVI-KENGO-KUMA-4

SHUNSHOKU-LOUNGE-GURUNAVI-KENGO-KUMA-5

Fler berättelser
Kopparklädda Clarion Hotel Wisby av Visbyark

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.