Fiels är en modulär produktserie från Kinnarps som är framtagen speciellt för en aktiv arbetsplats. Serien inkluderar fåtöljer, soffor, bord och skärmar för att tillfredsställa alla sorters behov på kontoret, oavsett om man vill vara social eller arbeta ostört.

Den nya möbelserien presenterades under Stockholm Furniture Fair 2016 och är formgiven av svenska designern Olle Gyllang från Stockholms-baserade byrån Propeller Design AB.

– Målet med Fields var att skapa en balans. Dels genom det lugna och mjuka formspråket. Men även genom balansen som skapas i den totala miljön. Där både individen och gruppen hittar det utrymme som behövs, för enskild tid och för stunder tillsammans, säger Olle Gyllang.

Möbelserien Fields från Kinnarps

Under Stockholm Furniture Fair presenterades en färsk undersökning av Kinnarps som visar att det är första gången någonsin som fyra generationer arbetar på samma arbetsplats i Sverige. Av dessa har 58% upplevt värk i kroppen som kan kopplas ihop med den nuvarande eller tidigare arbetsplatsen. Undersökningen visar också att ergonomi för den yngre generationen, är minst lika viktigt som en hög lön.

– Det är överraskande att unga värderar ergonomi så högt, även för oss på Kinnarps som vet hur viktigt det är med rätt arbetsmöbler. Jag trodde att ergonomi skulle rankas lägre då många inte märker av följderna av dålig ergonomi förrän de är äldre. Att tänka på det när man är ung innebär att man investerar i välmående inför framtiden och resultatet är därmed väldigt positivt, säger Elisabeth Slunge, Design Director på Kinnarps.

Fields_2

Kraven på en arbetsplats idag varierar under arbetsdagen, vilket betyder att möblerna måste vara anpassade för att tillgodose olika aktiviteter och uppgifter. Tack vare sin modulära form och flexibla utformning, kan möbelserien Fields från Kinnarps skapa allt från gemensamma utrymmen och mötesrum, till kreativa miljöer.

Genom att blanda möblerna i Fields med smarta tillbehör, kan man uppnå en väl genomtänkt helhet som kopplar samman det gemensamma med det personliga. Produktserien går att skräddarsy efter tycke och smak. Den passar utmärkt för aktivitetsbaserade arbetsmiljöer, med ett stort utbud av material, färger och tillbehör.

Fields_4

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.