Kjellgren Kaminsky ritar flerbostadshus i Oceanhamnen

Kjellgren Kaminsky Architecture har vunnit en markanvisningstävling tillsammans med Riksbyggen i Oceanhamnen. Projektet utgör den första delen av stadsutvecklingsprojektet H+ i Helsingborg.

Oceanhamnen av Kjellgren Kaminsky

Det rör sig om flerbostadshus med lokaler i bottenplanet, situerad kring en grönskande innergård. Arkitekternas avsikt har varit att skapa en boendemiljö som präglas av hållbarhet, innovation och mångfald. Husen kommer att vara designade till att klara av tuffa energianvändningskrav motsvarande passivhus.

3 characters + TERRACE

Byggnadernas fasader blir i tegel, eftersom det är hållbart material som förekommer lokalt. Det som sticker ut är färgerna och murningstekniken. Man har även tänkt på att integrera nytänkande lösningar i närmiljön. Bland annat kommer en vägg på fasaden tillägnas gatukonsten, medan en annan är hopkopplad med ett Othellospel vid markplan.

3 characters + TERRACE

Hållbara lösningar som vindsnurror och solceller kommer att finnas på husens gröna tak. Samtidigt blir innergården en grönskande social arena med terasser, träd, uteplatser, odlingslådor och en cykelverkstad. I anslutning till trapphusen kommer det att finnas cykelbalkonger, där medlemmar på ett säkert sätt kan kan förvara cykeln.

3 characters + TERRACE

Arkitekt: Kjellgren Kaminsky Architecture
Status: Vunnen markanvisningstävling
Kund: Helsingborg stad
Area: 2760 kvm
Plats: Oceanhamnen, Helsingborg
Team: Joakim Kaminsky, Edouard Boisse, Raluca Constantinescu och Jake Woods

oceanhamnen5

Fler berättelser
Nu går det att köpa James Bond’s Aston Martin från filmen Spectre

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.