Klipphuset av Dualchas Architects ligger på norra delen av ön Isle of Skye i Skottland med utsikt över havsviken Loch Dunvegan.

klipphus

Huset som är placerat vid en klippkant utgörs av två stycken volymer, en öppen och en stängd. Tillsammans bildar de en byggnad med ett lågt årligt koldioxidutsläpp på 18 kg / kvm, som både skyddar och smälter in i omgivningen.

cliffhouse2

På sidan in mot ön hittas entrén som håller en väldigt låg profil och är nedsänkt i marken ungefär som ett fort. Den andra sidan däremot vidgar vyerna med en helt inglasad vägg, som öppnar upp detta klipphus mot viken på ett panoramaliknande vis.

cliffhouse3

Det yttre utseendet på byggnaden är väldigt specifikt för omgivningen, vilket var nödvändigt. Placeringen och funktionen hos de två olika volymerna bekräftas genom användandet av sten från området Caithness i norra Skottland. Den främre muren är av sten medan den bakre delen är klädd i lärkträ. Insidan är minimalistisk med vita väggar och polerade betonggolv för att försöka sudda ut skillnaderna mellan interiören och exteriören.

cliffhouse4

Arkitekt: Dualchas Architects
Plats: Galtrigill, Isle of Skye, Highland, UK
Ansvarig arkitekt: Daniel Bär
Area: 115 kvm
År: 2013

cliffhouse5

Fotografi: Andrew Lee
Byggnadsingenjör: Ipm Associates
Entreprenör: James Macqueen
Klient: Ian Mclean, Robbie Pancic

cliffhouse6

cliffhouse7

cliffhouse8

cliffhouse9

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.