kompakt hus i Alperna

Kompakt hus i Alperna erbjuder övernattning under bar himmel

I närheten av staden Cortina D’ampezzo i norra Italien har man placerat ut ett kompakt hus som erbjuder sina gäster en natt under bar himmel. Huset går under namnet Starlight Room och är tänkt som en tillflyktsort för stressade stadsbor som vill komma bort och andas frisk luft i Alperna.

Starlight Room – kompakt hus i Alperna med övernattning under bar himmel

Eftersom huset ligger på 2055 meters höjd i Dolomiterna, erbjuds besökare en obehindrad utsikt över det orörda Alplandskapet. Starlight Room står på fuskskidor och är till hälften byggd av träpanel medan andra halvan består av glas. Glasdelen innefattar också taket som gör det möjligt för besökare att titta på stjärnorna under natten.

Starlight-Room-2

Byggnaden kan inrymma allt från enskilda individer till kärlekspar och mindre grupper. Dess enda rum har en kompakt dubbelsäng, tv och högtalare för att tillfredsställa uttråkade storstadsbor. Det är också möjligt att ändra vinkeln på sängen för att kunna beundra utsikten på bästa sätt.

Starlight-Room-4

Konceptet har realiserats av Raniero Campigotto som är ägare av en närliggande fjällstation i området. Besökare har möjligheten att beundra utsikten, se på film, lyssna på musik eller njuta av en lokalproducerad meny med utvalda viner och efterrätter.Bilderna är fotograferade av Giacomo Pompanin.

Starlight-Room-1

Fler berättelser
Wegners stilikon – Skalstolen fyller 50 år

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.