Konceptuellt klipphus av OPA vid Egeiska havet

Arkitektfirman OPA (Open Platform for Architecture) med kontor i Nederländerna och Grekland, har skapat ett konceptuellt klipphus i en bergvägg vid Egeiska havet.

Klipphus vid Egeiska havet i Grekland

Huset som heter ”Casa Brutale” ligger längst upp i en vertikal klippvägg som vätter mot Egeiska havet. Det är en minimalistisk och modern skapelse som blandar estetik, funktionalitet och ingenjörskonst. Förhoppningen är att huset skall byggas på riktigt.

konceptklipphus3

Längst upp på taket hittas en swimmingpool med ett genomskinligt golv som gränsar mot de andra rummen. Eftersom poolen utgör ett tag för de olika rummen i huset, så fungerar det som ett gigantiskt takfönster.

konceptklipphus2

Inspirationen till huset har hämtats från det Italienska mästerverket Casa Malaparte av arkitekten Adalberto Libera. Skillnaden är att Casa Brutale är nedsänkt i bergväggen istället för att vila ovanför marken. Det ska vara byggt av material som betong, glas och trä.

konceptklipphus5

Femtio stycken trappsteg leder besökare ned till bottenplanet där det finns en roterande dörr i ett massivt träslag. Resten av interiören är minimalistiskt utformad, öppen och enkel.

konceptklipphus7

Fler berättelser
HB6B: Rustik lägenhet på Södermalm av Karin Matz

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.