Den 18 december 2015 har nya Star Wars-filmen: The Force Awakens premiär på biograferna i Sverige. På grund av detta är intresset för Star Wars-kulturen och allt som kretsar kring den skyhögt.

Skulpturer inspirerade av star wars i "The New Order"

New York-baserade designern och konstnären Blank William är en personerna som inspirerats av den upphajpade Star Wars-trenden. I sitt senaste projekt har han gjort en nytolkning av de klassiska Stormtrooper-hjälmarna, för att passa på vilda djur.

BlankWilliam_TheNewOrder_BlackHippo01

Konstnären menar på att det hårda arbetet egentligen gjordes av designerna till de ursprungliga Stormtrooper-hjälmarna: Ralph McQuarrie, Liz Moore, och Nick Pemberton.

BlankWilliam_TheNewOrder_BlackCollection02

Projektet ”The New Order” kommer i första hand från konstnärens kärlek till Star Wars och i andra hand från hans kärlek till djur. Namnet refererar till det Galaktiska Imperiet från filmen.

BlankWilliam_TheNewOrder_WhiteRhino01

Hjälmarna är gjorda för tre stycken djurarter: Elefant, noshörning och flodhäst. Samtliga är täckta av ett glansigt material, precis som de klassiska Stormtrooper-dräkterna.

BlankWilliam_TheNewOrder_WhiteElephant04

Det är en blandning av Star Wars, vilda djur och en skvätt av samuraj- och pilothjälmar som varit inspirationskällan till projektet. Dessa har sedan kombinerats till någonting annorlunda och sevärt.

BlankWilliam_TheNewOrder_WhiteCollection01

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.