Konstverk från Michael Jantzen leker med skuggor

Ett konstverk som heter Dark Shadow Pavilion av arkitekten Michael Jantzen och är designat att begrunda karaktären på skuggor.

Dark Shadows Pavilion av MJ spelar med skuggor

Konstverket har fått sin inspiration ifrån naturen och då den är tillverkad ifrån böjda stålrör vilka slingrar sig ungefär som en klätterväxt för att bilda konstruktionen. Det är ett konstverk som går att applicera på många platser runtom i världen och den fungerar så att solen skiner på de svartmålade metallstängerna som därmed avger ett antal skuggor på marken under sig.

mjsp2

Den som ser det hela uppifrån har svårt att skilja på vad som är riktiga skuggor och vad som inte är det. Dark Shadow Pavilion ger intrycket av att vara en sluten krets där skuggorna gör att konstruktionen fortsätter i all oändlighet.

mjsp3

En annan viktig aspekt är ju att solen ändrar läge under dagen, vilket leder till att konstruktionen hela tiden ser annorlunda ut beroende av tidpunkten på dygnet. En cylindrisk sittyta ska placeras inuti, så att man kan sitta ner och koppla av i mitten bland alla skuggor.

mjsp4

mjsp5

mjsp6

mjsp7

mjsp10

Fler berättelser
Gigantiskt paraply ska rädda polarisarna

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.