Designern Michael Jantzen har skapat ”Literaryum”, ett funktionellt konstverk för den som tycker om att läsa och skriva.

Literaryum konstverket för den kreative

Literaryum är inte bara för människor som gillar att läsa och skriva. Den är gjord för alla som behöver en avkopplingsplats eller ett litet krypin att arbeta ostört. Den har en kubisk form i aluminium och stål, som kan formas i olika storlekar eller kombineras med andra kuber för att skapa större ytor.

Rendering nattetid

Tanken med projektet är att fem stycken kanter på kuben ska var täckta med aluminiumplåtar. En text som kan enbart kan läsas från insidan har sedan skurits ut ur plåtarna. Resultatet är en halvtransparent kub fylld med ord från en text som köparen själv valt, för att personifiera sin kub.

Exteriören på lådan

Det ska också vara möjligt för konsumenten att köpa till en soldriven värme- / kyl-anläggning, beroende på klimat, samt skärmar för att minska insynen. Även specialdesignade möbler för insidan och nattbelysning att kommer finnas tillgängliga som tillval. Literaryum prefabriceras för att minska kostnaderna och underlätta för köpare.

man sitter och svävar i en bur

Konstverket har en valfri text utskuren ur plåten.

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.