Kraftstation i Moskva konverteras till konstgalleri av Renzo Piano Building Workshop

På uppdrag av organisationen V-A-C i Ryssland har Renzo Piano Building Workshop konverterat en kraftstation till ett minimalistiskt konstgalleri i Moskva. V-A-C är en stiftelse dedikerad till främjandet av rysk konst.

Kraftstation i Moskva blir till konstgalleri av Renzo Piano Building Workshop

Den Italienska arkitektfirman har gjort om två hektar av staden vid floden Moskva, till en modern mötesplats för samtida konst. Kraftstationen som ligger i stadens populära ”Röda Oktober”-distrikt är byggd mellan år 1904 och 1907.

kraftstationmoskva-rpbw-5

Människor kommer få uppleva konst i alla dess former, musik, vetenskap och hållbarhet på en och samma plats. Upplevelsen blir även inramad av naturen, med björkskog i väst och floden Moskva i öst.

kraftstationmoskva-rpbw-6

För att bevara den industriella känslan i kraftverksbyggnaden, planerar man att bygga utställningslokalerna i ett ramverk av stål. Dessa kommer att kretsa kring ett centralt atrium som är 100 meter långt och 23 meter högt.

kraftstationmoskva-rpbw-3

Två stycken avställda skorstenar gjorda i stål, kommer att återanvändas som ventilationsschakt för att minska energikonsumptionen i byggnaden. Det är ett naturligt ventilationssystem som hämtar ren luft på 70 meters höjd.

kraftstationmoskva-rpbw-2

Fler skisser:

Fler berättelser
Modern svartvit lägenhet i Kiev av Vasiliy Butenko

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.