NpCIY_s8jVY

Digitala byrån Dvein från Barcelona har skapat en musikvideo med en alien till den nya sången Ghosts av det Amerikanska bandet Alagoas.

Videon har hämtat inspiration från texten ”We’ll be the West when it was one” som bandet Alagoas sjunger i sången. Ghosts skrev nämligen under en roadtrip genom Spanien i öknen Los Monegros som påminde bandet om när de första nybyggarna kom till den västra delen av USA. Man kan säga att det var ett oemotståndligt öde när de amerikanska nybyggarna fick erövra västra delen av kontinenten. Det var en moralisk uppdrag.

Dvein påbörjade det kreativa arbetet kring denna musikvideo genom att söka efter kontroverser till den tiden. Man fann en målning som heter American Progress av John Gast från 1872, där en gigantisk kvinna leder bosättare in i den mörka Western med nya tekniker och radikala tankar.

Detta formade också idén av en alien som anländer till en uråldrig bosättning och fascinerar dess invånare med sina rörelser och skrikiga färger. Det är ett roligt och lekfullt sätt att tolka låten.

Regissör: Dvein
Producenter: Dvein tillsammans med Blink Ink och Stink Pari
Produktion: Marga Sardà Badia
Filmkonst: Miquel Prohens
AD: Anna Colomer
Kostymdesigner: Renée Jablonski
Hår & Smink: Núria Céspedes

Inga fler artiklar

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.