Ringkollektion med blommor

Krista Kretzschmar designar ringkollektion inspirerad av växtriket

Guldsmeden och smyckesdesignern Krista Kretzschmar har lanserat en ny ringkollektion som hämtar inspiration från växtriket. Kollektionen heter ”Joséphine” och består av ringar som ska kunna bäras med eller utan färska blommor.

Krista Kretzschmar ringkollektion
Bild: Erik Hemberg, DesignWorld

I över 10 års tid har Krista Kretzschmar arbetat med specialbeställningar och att ta fram unika smyckeskollektioner. Det som är speciellt är att varje smyckeskollektion görs för hand av Krista Kretzschmar själv.

kristaringar4
Bild: Erik Hemberg, DesignWorld

– Idén till kollektionen kom efter att min dotter Joséphine lekte fram örhängen av riktiga liljor, då slog det mig att jag själv kunde laborera fram smycken som knöt an till växtriket. Det kändes som en naturlig utveckling för mig efter att ha arbetat många år med djur i olika former. Nu presenterar jag ringar där man väljer en modell som går att bära med eller utan riktiga blommor, eller modeller som pryds av olika halv- och ädelstenar, berättar Krista Kretzschmar för DesignWorld.

kristaringar3
Bild: Erik Hemberg, DesignWorld

Det ingår två stycken ringvarianter i kollektionen Joséphine. Den första är en modell i renodlad brons med hål som ger ringen ett svampliknande utseende. I den andra modellen har hålen istället pryds av ädelstenar som rubin, safir, diamant och aquamarin. Ringarna kan anpassas efter beställarens egna önskemål. Under hösten 2015 kommer kollektionen kompletteras med manschettknappar, örhängen och halssmycken.

kristaringar5
Bild: Erik Hemberg, DesignWorld

Krista Kretzschmars smycken kan användas till olika ändamål. Exempelvis som ”rockstar” utan blommor eller brud med blommor, eller bara som ett konstverk i bokhyllan. Hon har även tagit fram en exklusiv kollektion i samarbete med Anni-Frid Lyngstad-Reuss för ABBA The Museum.

kristaringar6
Bild: Erik Hemberg, DesignWorld
Fler berättelser
Modern upprustning av kulturskyddad villa på Franska rivieran

Prenumerera på DesignWorld

Få de senaste nyheterna inom arkitektur, konst och design helt kostnadsfritt direkt till mailen.